Om oss

Vår mission är att få slut på kortsiktiga dieter, kostscheman och quickfix-lösningar som fuckar upp våra hjärnor och förstör våra kroppar. I stället erbjuder vi dig en hållbar och långsiktig lösning som ger lite mer livskvalitet. Vi kallar den för Lite mer-modellen.

Det började 2013 ​

Lite mer föddes ur Sandras egen viktresa där hon med hjälp av bra kost, träning och en personlig tränare som utmanade tankarna gick ner 40 kg. På vägen startade hon en blogg där hon inspirerade och hjälpte andra att hitta träningsglädje och en mer aktiv livsstil. För det fick hon utnämningen Årets ToppPrestation av tidningen ToppHälsa 2014.

Idag är hon certifierad kostrådgivare med inriktning på beteendeförändring, licensierad personlig tränare med EREPS- och FRISK-licens och utbildad inom stresshantering med KBT och fortsätter att hjälpa andra att må bättre varje dag.

Välkommen till Lite mer!

Är du ny som kostrådgivare, snart klar som kostrådgivare eller bara undrar hur sjutton du ska komma igång?

Då har jag det perfekta startpaketet för dig!

Vad sägs om att få:

💚 Stöd och regelbunden personlig coachning där du kan bolla tankar för att hjälpa dina klienter på bästa sätt

🤎 Webbinarier och föreläsningar om aktuella ämnen

🧡 Färdiga kurser om kost och träning du kan låta dina klienter gå

💛 Ett komplett program på svenska för att skapa dina klienters kost- och träningsscheman, göra näringsberäkningar och botanisera bland recept

💜 Alla dokument och formulär som du och dina klienter kan behöva?

❤ Allt för 695 kronor per månad?

#kostrådgivare #kostrådgivning #nypåjobbet
...

2 0

Föreläsning om kommunikation och marknadsföring för personliga tränare är på G ✨️💪

Den 12 december ska jag föreläsa för blivande PT:ar och idrottsvetare om kommunikation och marknadsföring och det ska bli sjukt kul!

Jag brinner ju för att hjälpa andra och hjärtat klappar dessutom lite extra för alla som är nya på jobbet. Så jag fick frågan om jag inte kan köra en föreläsning även för de som inte läser på universitetet. Det kan jag såklart!

Så välkommen på en föreläsning om det du behöver veta för att du som ny PT, coach eller kostrådgivare ska kunna ta dig in i fitnessvärlden! Vi pratar målgrupper, varumärke, annonsering på sociala medier och hur du hittar just dina klienter.

Anmälningslänk och allt annat du behöver veta kommer till veckan, woop woop!

#kostrådgivare #kostrådgivning #pt #personligträning #coachförcoachen
...

6 1

Är du nyexaminerad kostrådgivare och/eller PT och kämpar med att hitta din plats i fitnessvärlden?

Jag är själv PT och kostrådgivare men framförallt jobbar jag med kommunikation och marknadsföring och har gjort så under de senaste 20 åren i olika former.

Som nybliven PT och kostrådgivare kan det vara så sjuuukt svårt att hitta rätt i fitnessdjungeln och jag vill hjälpa dig att landa mjukare under din första tid som kostrådgivare och PT.

Nyfiken? Mejla sandra@litemer.com eller skicka DM!

#kostrådgivare #kostrådgivning #personligtränare #pt #nypåjobbet
...

9 0

Planen var att jag skulle springa både @tjejmilen och @hasselbyloppet men Covid satte stopp för det första loppet och en yttepytteliten operation sätter stopp för det andra så de nyinköpta löparskorna får inga medaljer i år 🥇

Fördelen är att det kommer fler chanser så jag satsar på träning i år och sedan ett personbästa nästa 💪👌

Operationen då? Jo, det ska göras en hysteroskopi för att undersöka livmodern som inte sköter sig som den ska. De flesta förändringar som hittas i en hysteroskopi är godartade men de kan utvecklas till livmodercancer i ett senare skede.

Ett väldigt mycket senare skede, de flesta är 60-70 år när de insjuknar så det är inget som bekymrar mig. Det ska kollas upp i tid bara.

Men, springa 10 km dagarna efter operationen rekommenderades tydligen inte alls och jag kan vara så himla lydig så jag skippar loppet.

Nu tänker jag dra nytta av det här till max och bli extremt uppassad av maken. Barnen är inte så uppassande och taxarna är faktiskt ännu sämre. Men maken har jag gott hopp om!

Och imorgon tänker jag ta med mig Aston ut på en löprunda!

#hysteroskopi #hasselbyloppet #tjejmilen
#löpträning #asics #stadium stadiu
...

21 5

Jag är på kurs, en retorikkurs, för att bli lite/mycket bättre på att prata inför publik.

And I'm struggling.

Typ sjukt mycket. Mest.

Första presentationen gick SKITDÅLIGT så jag gjorde det jag alltid gör i de här situationerna. Jag ägnade min interna dialog åt att tala om för mig hur himla dålig jag är och vad trodde jag ens och allt i den stilen.

Sedan tänkte jag att jag borde hålla mig till det jag kan (skriva) och låta de som gillar att prata inför folk få göra det. Så blir det bra så liksom.

Jag vet att jag kommer att ändra mig, det gör jag alltid. Men just nu ÅNGRAR jag att jag har bokat in mig på en ännu värre kurs på samma tema för jag lider av en sjuk brist på självförtroende.

Så om det finns någon som kan vara min förvägrare när jag kommer på saker jag vill göra kan ni väl räcka upp handen?
...

9 7

Jag har barn med ADHD, ett gäng utmattningar i bagaget och FATTAR verkligen att man ibland behöver få mat på bordet snabbt. Alltså nyss.

När jag var sjukskriven för den senaste, och sista, utmattningen orkade jag inte laga mat. Det tog för mycket energi. Jag kunde börja gråta bara av tanken på att behöva laga mat.

Så vi levde på snabb- och färdigmat. Jag gick så klart upp i vikt men min PT sa att jag skulle lösa det när jag var redo för det och det är jag nu.

Så det blir ännu ett äventyr med min egen viktminskning och jag ser till och med fram emot det nu! -6kg so far sedan början av augusti så 👌💪

Behovet av snabb mat finns däremot kvar och det behöver inte vara färdigmat som risifrutti, frysta piroger och panpizza. Det finns bättre alternativ som den här frukosten/mellanmålet.

Frödinge lättostkaka, vaniljkeso och lågkalorisylt. Det tog 1 minut att stoppa in ostkakan i mikron och få den varm, några sekunder till att lägga på keso och sylt. Snabbt, gott, mättande och en måltid som passar för det jag vill uppnå.

#snabbmat #färdigmat #gånerivikt #viktminskning #viktresa #litemermatinspo #kostrådgivare #kostrådgivning
...

15 2

Tänkte smöra lite för tonåringarna och ge dem tacos till middag. Inget fel på tacos men varje fredag? Varje, varje, varje fredag?

Så, jag har tacovägrat ett tag. Plus att köttfärsen vi köper från bonden är slut och tonåringarna vill inte ha älg- eller vegofärs. Men idag skulle jag vara snäll och göra tacos men då åker en av dem till Göteborg, en ner på stan och de två sista drar för att bada.

Jag tänker inte göra tacos till mig själv så jag tog kycklingfärsen jag köpte (som ingen annan vill äta) och stekte på med lite lök, vitlök, paprika, tomat och chili 🌶🔥 från landet.

Sedan la jag till lite misslyckade sönderkokta kidneybönor, en salladsmix från Ica med kort datum så halva priset och toppade med min bästa ost: Extralagrad Slanke Dancia.

#tacos #viktresa #viktminskning #gånerivikt #kostrådgivning
...

14 0

"Det bästa är det godas fiende", är ett av de bästa uttryck jag vet framförallt i relation till när du ska börja förändra något i ditt liv. Äta bättre, börja träna, gå ner i vikt, sluta stressa eller vad det nu kan vara.

Det blir ofta en sådan JÄVLA stress och press från elitmänniskor i form av PT:ar, träningsmänniskor, dietister, kostrådgivare och annat löst folk på att det man gör inte är "optimalt", att man kanske BORDE styrketräna med fria vikter i stället för maskinerna, att man BORDE välja vitkål framför sallad och gurka (Ja, @herraspartam jag kollar på dig 👀 Jag gillar dig men, fan, dissa inte min gurka ❤️🥒).

Just det här att man BORDE ha gjort något annat än det man just då mäktade med blir bara så skuldbeläggande.

Har man nu vågat sig till Zumba, gillar det och kanske känner sig lite pepp på gymmet för en gångs skull och så kommer en protein-junkie och dissar en för att man inte hånglade med en hantel i stället så är chansen inte SÅ JÄVLA STOR att man vare sig fortsätter på Zumba eller levlar upp till CrossFit om något år.

Se det som att du befinner dig på en skala i stället. Du kanske börjar med promenader, går vidare till Zumba, fortsätter med Indoor Walking och helt plötsligt har du blivit PT, annekterat garaget och byggt ett proffsgym hemma (okej, jag pratar om mig själv här 🤷‍♀️)

Har du levt på Billys panpizza och tar klivet in till grönsaksdisken via gurka och sallad så är det väl JÄTTEBRA? Way to go girl, liksom! 💪🎉

Gör något som är hyfsat bra istället för att jaga det perfekta. Den jakten kommer du bara att förlora och du missar allt bra du hade kunnat göra i stället för att jaga det som är optimalt, bäst och perfekt.

Zumba är okej 💃 Gurkor också 🥒

(Herr Aspartam också, följ honom.)

#kostrådgivning #personligträning #dietister #tillgurkansförsvar
...

9 0

Det här med ultraprocessad mat är ju en riktigt het potatis just nu där all ultraprocessad mat utmålas som absolut skräp.

Fast så enkelt är det ju inte. Tyvärr.

Första problemet? Inte ens dietister och nutritionister gör samma bedömning när de ska klassificera enligt NOVA-systemet som är den mest använda klassificeringen just nu.

Andra problemet? All ultraprocessad mat är inte skräpmat. Bröstmjölksersättning är ultraprocessad mat. Min fullkornsmüsli jag åt i morse räknas som ultraprocessad mat.

All skräpmat är däremot ultraprocessad och jag tror att det är här man tar en liten genväg genom att utmåla den ultraprocessade maten som satans avkomma. Men det hjälper inte konsumenten att göra hälsosamma val och jag misstänker att NOVA-systemet kommer att utvecklas för att bli användbart ur ett konsumentperspektiv.

Hur ska man veta om ett livsmedel är bra, uruselt eller någonstans mittemellan?

Tips 1) Tänk på mat som ett kontinuum, en skala, där allt befinner sig.

Ta ett äpple som exempel:
Längst till vänster är äpplet precis som det är direkt från trädet.
Nästa steg blir ett äppelmos, det mesta från äpplet är kvar.
Efter det? Äppeljuice där alla fibrer är borta.
Nästa steg? Reducerat till en sirap som används för sötning för att lura dig att den andra produkten inte innehåller socker.
Efter det? Ciderdryck med äppelsmak.
Sist? Absolut Apple eller annan sprit med äppelarom.

Ju längre till vänster du är på skalan desto bättre. Till höger är det mest namnet äpple som finns kvar.

Men sedan kommer det trixiga. En del processer gör ett livsmedel MER näringsrikt (eller med andra hälsofördelar). Att processa vitkål till surkål med hjälp av mjölksyrajäsning är inte dåligt, tvärtom! Att syra mjölk till filmjölk eller yoghurt likaså. Men du är ju en smart människa som fattar det här.

Tips 2) Läs på innehållsförteckningen. Alla livsmedel måste ha en (om de inte består av en ingrediens som är identisk med beteckningen som "ris") och allt produkten innehåller ska listas i mängdordning med mest först. Är det väldigt många ingredienser och/eller namn du inte känner igen? Skräp med största sannolikhet.
...

8 0

Bra mat behöver inte vara krångligare än så här ens om du vill gå ner i vikt.

Filmjölk, ett äpple från grannens äppelträd och russinfri fullkornsmüsli med blåbär.

#barabramat #frukost #viktminskning #litemermatinspo
...

7 0

Jag vägde 112 kg, kunde inte gå 2 km utan att få kramp och var så stressad att jag glömde mina barn i bilen.

En dag bestämde jag mig för att det fick vara nog och gick till gymmet.

Idag är jag PT, stresscoach och kostrådgivare med beteendeförändring som specialitet. Under min förändringresa bestämdes jag mig för att "pay it forward". Jag ville hjälpa andra som upplevde att kroppen var ett fängelse, precis som jag gjorde.

Den största förändringen för mig var inte alla kilon som försvann. Den största förändringen var att det slutade att handla om alla kilon och i stället att jag kunde och ville göra.

Jag blev fri.

#gånerivikt #viktminskning #viktnedgång #kostrådgivning #personligatränare #personligträning
...

19 5

Nordiska Tränarförbundet är ett yrkesförbund för alla tränare och yours truly sitter sedan ett par månader i styrelsen.

Varför? Jag tycker att det är skitviktigt att det finns just ett yrkesförbund som kan driva frågor som berör tränare.

Mina hjärtefrågor? Att den som är ny som tränare ska få landa mjukt i sin nya roll och sedan skulle jag gärna se lite mer mångfald i branschen. Vi behöver fler tränare och PT:s som inte har en elitbakgrund.

Vill du vara med och påverka? Kom med du också!

#pt #personligtränare #nordiskatränarförbundet #nordiskatranarforbundet #tränare #träning
...

10 2

Coleslaw? Oh, ja! Jag älskar coleslaw i alla former men de flesta är väldigt majonnästunga, framförallt om du googlar amerikanska recept.

Den här innehåller ingen majonnäs alls utan den lätta crėme fraichen med parmesan och vitlök från Arla.

Recept:
1 litet vitkålshuvud (ca 800 g-1 kg)
2-3 morötter
1 röd paprika
1 burk lätt crėme fraiche
2 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar

Gör så här:
Riv morötterna och strimla vitkål och paprika. Blanda ihop med crėme fraiche, vinäger och kryddor.

Grönsakerna kommer att vätska av sig och resultatet blir en supergod och krämig cole slaw.

#coleslaw #litemermatinspo #vego #ätmergrönt
...

16 3

Min sköldkörtel har bråkat rätt länge och det har varit väldigt svårt att få någon ordning på den. Proverna blir stadigt sämre och med det har vikten stadigt gått uppåt. Så jag har gjort som så många andra med sköldkörtelbesvär och skitit lite i allt vad vågen säger. Det har känts så meningslöst liksom.

Efter en mängd blodprover och en fullständigt vidrig (VIDRIG!) gastroskopi i början på sommaren så ledsnade jag och bestämde mig för att jag får laga efter läge. Jag får väl jobba lite hårdare än andra som inte har en sköldkörtel som självdestruerar men jag vill faktiskt gå ner till en vikt som jag trivs med.

Vad händer? Jag möts av "Åh, vad synd. Jag tycker verkligen att du borde stå för ett annat kroppsideal."

Eh, va?

Det borde inte behöva sägas men det är OKEJ att vilja gå ner i vikt. Det är lika okej att INTE vilja gå ner i vikt.

Du behöver inte rättfärdiga ditt beslut lika lite som du behöver rättfärdiga ditt beslut att lämna en relation du inte vill vara i. Det räcker med att du inte vill vara där du är just nu.

Hur du ska se ut eller hur du ska må är är ingen annans beslut. Det är verkligen inte det. Ditt värde sitter inte i din kropp oavsett om du är överviktig, lider av fetma, är underviktig, normalviktig eller har en vetenskapligt uträknad perfekt fettprocent.

Du är okej oavsett hur din kropp ser ut.

Det betyder inte att du inte får ändra på hur din kropp ser ut. Du får träna dig till mer muskler, gå ner i fettvikt eller skaffa dig en bättre kondition om du vill. Och vill du inte så gör det inte. Det är också okej. Framförallt är det ingen annans beslut.

You do you.

#gånerivikt #viktminskning #youdoyou
...

10 2

Gurkor är väldigt sneaky grönsaker måste jag säga. Jag vittjar gurkdjungeln varje dag men nog tusan gömmer det sig gurkmonster bland bladen.

Eller så växer de 1 kg per dag 🤷‍♀️

Så, vad gör man med gurkor när man får alldeles för många på en gång? Smashad gurksallad! (Fast jag orkar inte med smashandet så grovhackar)

Recept? Valfri mängd gurka och sedan en dressing på 1 del sesamolja, 2 delar risvinäger (eller annan vinäger), 2 delar japansk soja.

Jag hade i lite färsk gul lök från landet också och strödde på sesamfrön.

Sjukt gott, enkelt och perfekt att ha som tillbehör!

#litemermatinspo #gurksallad #smashadgurka #bramat
...

11 5

Det finns saker som triggar mig som fan. Det ena är folk som säger "Det är bara att äta mindre och röra på sig mer" och det andra är generiska kostscheman.

Inget av det hjälper. Du kan lika gärna säga till ett fotbollslag att "gör fler mål bara så vinner ni".

🤪🤯🤪🤯🤪🤯

Well, yes. MEN DET HJÄLPER INTE! Alla veeet att det lag som gör flest mål vinner. Det hjälper inte ett lag som riskerar nedflyttning.

Ingen människa blir hjälpt av att höra "Ät mindre bara". Det är så mycket annat som måste på plats. Kunskap om kost, nya vardagsvanor, jobb med självbilden, omgivningen och allt annat.

Och kostscheman? De hjälper inte. Det hjälper inte nedflyttningslaget att få serieledarens upplägg heller.

Det tar inte hänsyn till att backen i det ena laget är vänsterfotad eller att forwarden är vad-man-nu-är i fotboll. (Borde verkligen valt en annan liknelse, kan inget om fotboll 😬😅).

Så, not helpful. Sluta med det.

Och köp inga kostscheman. De hjälper inte. Jag ger dem gratis om man nu vill ha ett. Funkat för exakt 0 människor än så länge.

#kostscheman #kostrådgivning #humbug
...

10 1

Jag vet inte vad ni har gjort under sommaren men jag har mest slöat och känt mig onödig 😅

Det blir lätt så när vardagen är full av saker och semestern inte alls. Så jag blev helt inaktiv och har fastnat framför teven och program som "My life as 600lbs".

Jag fattar att många kollar på det för att få känna sig lite bättre, för lite lyteskomik och allt det där men det enda jag känner är "Helvete vilka trauman de bär på". De bär sina trauman i kilon och får ett mångdubbelt lidande av det.

Och jag tänker att det är så många som gör precis samma sak, bär sina trauman på kroppen. Det de söker hjälp för blir vikten men det är ju bara ett symptom på att något är knas någon annanstans som ett kostschema aldrig kommer att hjälpa med.

Ja, vill du gå ner i vikt (och man måste inte men det är faktiskt okej att vilja) så kommer du att behöva nya sätt att äta och röra dig på men det räcker inte. Det gör verkligen inte det.

Min största utmaning när jag gick ner mina 40 kilon var inte maten och träningen utan den mentala biten där jag behövde ändra på mitt sätt att tänka.

Jag behövde sluta använda mat som stress- och ångestdämpande medel och hantera all skit på andra sätt.

Det är en mental utmaning du står inför, oavsett om det är ett trauma eller inte, som ligger bakom. Är det bara okunskap så kommer det att gå så sjukt lätt för dig för det går att läsa sig till men trauma och jobbet med självbilden, självsabotage och en omgivning som inte stöttar behöver du hjälp med. Det är fan orimligt att behöva ta itu med den här förändringen på egen hand.

#kostrådgivning #gånerivikt #viktminskning #trauma
...

9 2

Det måste hålla i längden.

Oavsett om det handlar om menyplanering, viktminskningsprogram, företagsresor eller profilprodukter så är hållbarhet vår ledstjärna.

Vi tar inte fram program som bygger på quick fixes, våra trycksaker är Svanen-märkta och du kommer aldrig få ett recepttips med färska jordgubbar i december.

Vi erbjuder praktik och arbetsträning för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Vi fattar ekonomiska beslut för att Lite mer ska hålla långt in i framtiden för att på så sätt kunna hjälpa fler människor att nå sina drömmar.

Vi tillåter ingen diskriminering och tror på en värld där alla människor tillåts vara sig själva.