Svik dig inte

Det här med att hålla löften till sig själv är en riktigt knölig sak för många. Det är så sjukt lätt att prioritera bort sig själv när annat, och andra, pockar på uppmärksamhet.

Du tackar ja till övertiden fast du hade planerat att komma iväg till gymmet. Du tackar ja till fikat fast du egentligen hade tänkt ta det där mellanmålet med ostkakan och vaniljkvargen (sjukt gott för övrigt) och du tackar ja till en miljard saker fast du egentligen… Ja, du fattar.

Du tackar ja till andra och säger nej till dig själv för att du någon gång har fått veta att andra är viktigare än vad du är.

Och det är ju rent skitsnack, lögn och allt det där.

Du är den viktigaste i ditt liv. Utan dig finns inget alls. Överhuvudtaget.

Du sviker dig själv när du ständigt prioriterar andra framför dig själv och det har du inte rätt att göra. Du behöver ta hand om dig själv för att kunna finnas för andra.

Så, hur ändrar du på det här?

1) Bli medveten om vad du gör.

2) Välj ett löfte till dig själv idag och se till att hålla det – no matter what!

3) Upprepa tills det sitter

Jag ska springa några lopp i höst. För att det ska bli en sådan där löpfest som jag älskar så behöver jag träna. Så jag väljer att inte se träningen som tvång utan något jag gör FÖR mig själv.

Mina tre pass i veckan är mitt löfte till mig själv. Så jag springer idag trots att våren försvann och vintern kom tillbaka. För jag hade lovat mig själv det.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *