Se upp för sabotörer

Du har bestämt dig. Du ska göra en förändring och äntligen ta tag i vikten, börja träna, få mer energi och allt det där. Full av motivation sätter du i gång men efter de första veckornas stöd, pepp och uppmuntran av omgivningen möts du i stället av gliringar, trugningar och kommentarer som får dig att tvivla på om du gör rätt.

Du har stött på sabotörerna.

Sabotörerna kommer i många former: kollegor, familj, barn, svärmor och partner. Du kan för övrigt vara din starkaste sabotör själv. När du förändrar något så skapas lite/mycket obalans i vardagen och innan de nya vanorna har satt sig så är marken lite ostadig. Det kan vara svårt att stå ut med – både för dig och andra.

Den enklaste lösningen blir då att du skiter i förändringen så att allt kan bli som vanligt. Fast där trivdes du ju inte så att ge efter och falla tillbaka är faktiskt ingen lösning.

Har du en stark sabotör i din familj kan det vara grymt svårt att framhärda i att det bästa för familjen faktiskt ÄR att du åker och tränar eller att ni ska visst ska äta grönsaker till maten. Eller så har du en sabotör i en kollega, släkting eller någon annan som vill berätta för dig hur farligt det är att träna som du gör.

Lösningen på sabotörsproblemet? Bundsförvant/vapendragare.

Du behöver en vapendragare eller bundsförvant som står på din sida. Någon som kan stötta dig när tvivlen kommer (för de kommer att komma) och som kan heja på och ge en high five när du sätter ett nytt personbästa.

Har du inte en i form av en vän så kan du anlita en. Japp, skaffa dig en PT. Vi är proffs på att stå vid sidan om och heja på (eller bromsa när det behövs). Dessutom kan vi ha det längre perspektivet i siktet så att du kan fokusera på det du har framför dig precis just nu.

Det kommer att göra förändringen lite lättare och till slut har det nya blivit vardag

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *