Lite mer-modellen

Allt hänger ihop: kroppen & knoppen, maten & motionen, sömnen & stressen. På Lite mer hjälper vi dig att bli kompis med kroppen och hitta till ett liv där du stressar mindre, sover mer, äter utan ångest och hittar till träning som ger glädje och energi.

Från nuet till framtiden

Vi börjar alltid med en omfattande analys av hur ditt liv ser ut idag och tittar på hur du skulle vilja att det såg ut. Mer ork? Mindre stress? Bättre sömn? En vikt i balans?

Utifrån ditt mål kikar vi på vilka förändringar du kan, vill och förmår att göra i din vardag just nu och väljer ut en av dem som du fokuserar på under de kommande två veckorna. Vi väljer en som du är helt säker på att du kan lyckas med. Nästa gång vi ses utvärderar vi hur det gick. Kan vi lägga till en ny vana eller behöver vi backa lite?

Steg för steg bygger vi ditt nya liv.

Stress, utmattning & utbrändhet

Lever du med andan i halsen och en känsla av att alltid vara jäktad och aldrig hinna med så är det där vi kommer att lägga vårt fokus. Maten och motionen blir verktyg som får dig att må bättre men lika viktigt är att träna på medveten närvaro, få till kvällsrutiner för en bättre sömn och att skapa strukturer och rutiner för en enklare vardag.

Äta utan ångest

Du behöver inte väga maten, räkna kalorier eller fördelning mellan kolhydrater, protein och fett. Eller, ja, du får faktiskt inte. I stället vill vi att du lär dig att lyssna på kroppens signaler.

Vi kallar det för att du utvecklar ätfärdigheter. När är du hungrig? Hur känns det att vara mätt? Hur ofta behöver du äta för att må bra?

Maten som gör dig frisk

Vi hjälper dig att välja mat som ger energi och näring utan att du behöver försaka något. En kost rik på frukt och grönt, fibrer och fullkorn, mejeriprodukter med lägre fetthalt, proteinkällor som fisk, kyckling, linser, bönor och lite rött kött och chark ibland kommer att ge dig en bättre hälsa.

Det är vetenskapligt bevisat, om och om igen, att den här maten sänker blodtrycket, bidrar till en bättre hjärt- och kärlhälsa, motverkar diabetes typ 2 och kan komma till rätta med det metabola syndromet.

Med den här maten som bas i din vardag så finns det utrymme för den där lilla guldkanten.

Träningsglädje

Om du inte redan tränar regelbundet och i övrigt lever ett aktivt liv så guidar vi dig framåt genom en ökad vardagsrörelse till mer motion och till slut specifik konditions- och styrketräning.

Du kastas inte ut till gymmet på en gång, eller alls, utan får hjälp att skapa utrymme för träningen genom små förändringar som dagliga promenader.

Personlig coaching

Du har alltid en egen coach som har kompetens inom personlig träning, sömn- och stresshantering och kostrådgivning. Dessutom har vi coacher utbildning inom beteendeförändring inom träning, kost och hälsa. Det är en kompetensmix som är närmast unik i Sverige idag.

Kurser för dig

Vi har ett stort, och växande, utbud av online-kurser inom kost, träning, stresshantering och sömn. De är speciellt framtagna för dig som medlem och du väljer själv vilka kurser du går och när du vill gå dem.

Kursen “Matlagning för utmattade” är till exempel perfekt för dig som har svårt att hinna med i vardagen och kursen om att sätta och nå dina mål är toppen för dig som är redo att jobba lite mer strukturerat mot ett mål.