Konsten att gå ner i vikt snabbt – och behålla den

Det är skillnad på att gå ner i vikt och att skapa en långsiktigt mer aktiv vardag med bra mat i lagom mängd. Går de att kombinera?

Ja. om du har en plan för viktminskningen och en plan för hur du ska skapa nya vanor efter viktminskningen så går det hur bra som helst. Det går dessutom att gå ner i vikt snabbt med hjälp av vetenskapligt belagda metoder som är både säkra och effektiva. Utmaningen är att förstå det jobb som ligger framför dig när viktminskningen är klar.

En mental förändring

Det är inte bara ett fysiskt jobb du gör utan lika mycket handlar det om att börja se dig själv som en annan människa. Du kanske måste omvärdera vad du tycker om motion och träning? Du kanske behöver börja laga dina favoriträtter på ett nytt sätt? Du kanske måste börja se dig själv som en människa som gillar att vara ute och promenera och som tackar nej till fikat när du faktiskt inte vill ha.

Snabb viktminskning passar inte alla

Vill du börja med en snabb viktminskning på Lite mer kan du räkna med att den perioden är på 12 veckor ungefär. Under den tiden byter du ut måltider mot kostersättningsprodukter och lägger sedan till måltider allt eftersom. Det här passar inte alla. Verkligen inte, och de allra flesta som söker vår hjälp gör det för att de vill sluta med dieter en gång för alla och då börjar vi direkt med Lite mer-metoden.

Har du väldigt stor övervikt, med ett BMI över 30, är det medicinskt motiverat att använda kostersättningsprodukter. Det skulle du göra om du stod inför en fetmaoperation som en gastric sleeve eller en gastric bypass och det skulle du göra om du sökte hjälp hos en överviktsmottagning på ett sjukhus.

Säkra, effektiva och kontrollerade

Det är inte farligt att använda kostersättningsprodukter om du gör det under en begränsad period. Många kan dessutom behöva en rivstart för att snabbt tappa kilon för att orka med den mer långsiktiga förändring som behöver göras. Jag använde själv produkter som Modifast, Naturdiet och Nutrilett i början av min viktminskningsresa. Det var några tuffa veckor men gav mig ork att träna och motivation att hitta ett nytt sätt att leva.

Du väljer själv väg

Vi står bredvid dig oavsett vilken väg du väljer att börja din resa. Du vet bäst själv vad som passar dig och du får all den stöttning du behöver på vägen oavsett hur du börjar.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *