Den oviktiga vikten

Jag är inne i en onboarding-period just nu med många nya klienter och det är skitroligt. En vanlig diskussion handlar ofta om vikten vilket inte är så konstigt.

Den vanligaste anledningen till att man söker sig till oss är just att man vill gå ner i vikt. Ofta finns det en speciell siffra på vågen som ska uppnås och jag FATTAR. Been there, done that men det fuckar upp så SJUKT mycket.

Det är SKITSVÅRT att styra vad vågen visar. Även om du gjort “precis allt rätt” kan vågen visa +, eller stå stilla eller så går du ner fast du “fuskat”. Jag skriver det inom citationstecken för jag gillar inte riktigt det tankesättet.

Men, i alla fall. Du kan ha gjort allt rätt och ÄNDÅ har du gått upp i vikt. WTF?!

Ja, för du är ingen maskin. Du är en människa. Är du kvinna så har du en menscykel som kan göra att du går upp i vikt med flera kilon från en dag till en annan. Har du som jag hypotyreos så ställer den till det och så vidare.

Kroppen vill ha balans så har du gått ner i fettvikt kommer du dessutom med största sannolikhet att samla på dig lite extra vätska ett tag. Det försvinner men din kropp behöver få vänja sig lite vid en ny vikt.

Skiftar du fokus från vågen och vikten till sådant du faktiskt KAN styra över som att röra på dig, äta mat av bra kvalitet som frukt, grönt, magra mejeriprodukter, fisk, baljväxter, skaldjur och så vidare så kommer du att må bättre OAVSETT vad vågen visar.

Det är därför vi ALLTID börjar med vanor och beteenden. När det sitter med vardagspromenader, grönsaker till varje måltid, planering för maten och allt det där som spelar roll på riktigt så kommer du att leva hälsosamt LÅNGT innan det kanske visar sig på vågen. Vågen är långsam, dina beteenden är omedelbara.

Det är där du ska lägga fokus, inte på en siffra på en våg. Fokusera på det du kan förändra.

Vill du #skrotadieten och börja tänka på ett annat sätt så ansök om en plats på våra program så snart som möjligt. Det finns bara ett par platser kvar nu.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *