De små förändringarnas storhet

Mitt hjärta klappar, som ni kanske vet, lite extra för alla som idag befinner sig där jag en gång var: trötta, utmattade, överviktiga och fysiskt inaktiva (men sjukt stressade och jäktade!) och utan så mycket kunskap om mat, träning och hälsa men med en önskan om ett annat liv.

Jag vet hur det här med att hitta till träningsglädjen har förändrat mitt liv, inte bara fysiskt utan också mentalt vad gäller självkänsla, självbild och självförtroende. Att gå från att knappt orka gå till att kunna impulsspringa en halvmara gör liksom saker med en människa, bra saker.

Att gå från att vara väldigt inaktiv till väldigt aktiv gick däremot inte smärtfritt (och då tänker jag inte ens på all träningsvärk) och de här utmaningarna kommer du också att möta på din förändringsresa.

I början möttes jag av skepsis i form av “Ska du verkligen göra så där? Det kan inte vara bra.” Efter ett tag kom samma människor fram och frågade hur jag hade gjort och kunde jag hjälpa dem?

Och det ville jag ju! Så jag hittade utbildningar inom kost, träning och stresshantering som byggde på det jag tror på: Små steg. Ett steg i taget. På ytan tror jag att det såg ut som om jag gjorde massiva förändringar för resultaten kom ju och 40 kilo som försvinner märks liksom.

Min förändring började med en misslyckad situp som blev Zumba som blev Indoor Walking som blev Spinning som blev CrossFit som blev…

Ja, du fattar. Det var de små förändringarna som gjorde det men det var först i efterhand jag insåg att det var det jag hade gjort.

Lite ger mer helt enkelt.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *